Aby podejrzeć animacje w banerach, kliknij ikonę Play. W dowolnym momencie możesz zatrzymać oś czasu ikoną Pause. Ikona Restart odtwarza animację ponownie od początku.
Bannerify wstrzymuje obsługiwane podglądy poza widocznym obszarem, aby ograniczyć pracę podczas odtwarzania i przewijania animacji. Gdy przewiniesz banner z powrotem do widoku, jego podgląd zsynchronizuje się ze wspólną głowicą odtwarzania, także przy wstrzymanej animacji. Działa to na osi czasu i w Banner Preview Wall. Bannery z wideo, GIF, Lottie, Figma Motion lub własnymi animacjami zachowują ciągły podgląd. Jeśli wykrywanie widoczności jest niedostępne, wszystkie podglądy pozostają aktywne. Eksporty nie ulegają zmianie.
Kliknij linijkę czasu nad banerami lub przeciągnij po niej, aby przewijać animację. Wspólna głowica odtwarzania jest wyrównana z paskami czasu we wszystkich banerach. Możesz też przewijać animację z nagłówka baneru, jeśli wyświetla się w nim linijka czasu.
Użyj przycisków powiększenia, aby obejrzeć krótszy fragment czasu, a potem przeciągnij niebieski uchwyt paska przewijania pod linijką, aby przejść do innej części animacji. Kliknij Fit, aby wrócić do widoku całej osi czasu. Opis nawigacji i narzędzi edycji znajdziesz w artykule Dostosowywanie szybkości i czasu animacji.
Gdy linijka jest aktywna, klawisze Left i Right przesuwają odtwarzanie o 0,1 sekundy, a z wciśniętym Shift – o 1 sekundę. Home przenosi na początek, a End na koniec.
Zapętlanie obszaru roboczego
Otwórz Timeline Settings → Timeline Tools, aby wielokrotnie podglądać jeden fragment animacji.
- Wpisz wartości In (Seconds) i Out (Seconds) dla tego fragmentu.
- Włącz Loop Preview.
- Zamknij Timeline Settings i kliknij Play. Gdy odtwarzanie dojdzie do punktu Out, wraca do punktu In. Jeśli głowica odtwarzania jest poza obszarem roboczym, Play zaczyna od punktu In.
Aby ustawić granicę wizualnie, zamknij panel ustawień, przesuń głowicę odtwarzania, a potem ponownie otwórz Timeline Tools i kliknij Set In At Playhead lub Set Out At Playhead.
Linijka podświetla obszar roboczy. Gdy podgląd w pętli jest włączony, Restart wraca do punktu In. Wyłącz Loop Preview, aby wrócić do zwykłego odtwarzania, albo kliknij Reset, aby usunąć zakres. Przewijanie nadal działa na całej osi czasu.
Obszar roboczy jest zachowywany przez bieżącą sesję edycji. Zmienia tylko odtwarzanie podglądu – eksporty nadal korzystają z pełnej skonfigurowanej osi czasu. Ta funkcja nie pozwala eksportować samego obszaru roboczego.